Muskuloskeletal medicin er diagnosticering og behandling af nedsat bevægelighed, smerter og gener, der opstår fra bevægeapparatet. DSMM afholder kurser, som tilfører den praktiserende læge specifik, konkret og evidensbaserede kompetencer i diagnostikken såvel som i den direkte behandling. Målet er at stille den præcise diagnose hurtigere, mindske utryghed i komplicerede patientforløb og for en bedre patient feedback.
Alt i alt, mere overskud i hverdagen i en moderne lægepraksis. Læs mere
3 dage - 24 lektioner
Undervisere: Karen Goss, Finn Johannsen, ass. Maja Kaltoft
Blokader og akupunktur er et vigtigt supplement i behandlingen af bevægeapparatsskader. Lær hvordan man gør det rigtigt.
1 dag - 8 lektioner
Undervisere: Karen Goss, Morten Vaagholt
Patienten med ledsmerter kan være en udfordring i almen praksis – Når de kommer, kan det være, at leddet ikke er hævet mere – og hvad gør vi så??
Hvorledes skelner vi mellem inflammatoriske og non-inflammatioriske..
1 dag - 8 lektioner
Undervisere: Morten Rask, Catrine Neble
Patienten med rygsmerter kan være en stor mundfuld i almen praksis.
Vi vil undersøge rygpatienten, således som han/hun præsenterer sig ved symptomdebut. Hvad er fokuspunkter i anamnesen, og hvad skal der være med i den..
En markant del af patient henvendelser involverer bevægeapparatet og tillige ofte som en udløsende faktor for syndromer. DSMM arbejder for at tilføre muskuloskeletal behandlinger i de daglige praksiskonsultationer.
Et kursus hos DSMM giver den praktiserende læge konkrete kompetance der kan bruges i den daglig konsultation. 5 cases giver et billede af de mange muligheder manuel medicin giver.
Manuel medicin er diagnosticering og behandling af skader og sygdomme, der påvirker muskler, bindevæv, sener og led. Manuel medicin består af en række grundlæggende teknikker der kan bruges på tværs af bevægeapparatet. I en behandlingssekvens vil man ofte skifte mellem disse teknikker for at opnå den bedste og mest skånsomme behandling af den enkelte patient.
Patient aktiverer muskel, til en bevægelse, i en bestemt retning, med et modhold af behandler.
Identifikation af dysfuktionens tenderpoints og release via positionering af patienten.
Mekanisk belastning af myofasciel spændingsområde, indtil der opstår release.
Manuelle håndgreb ved traktion, kompression, artikulering og manipulation.
Medicinsk akupunktur af triggerpunkter, tenderpoints samt ikke UL vejledte blokader.
DSMM er et lægefagligt specialist netværk der blev etableret i 1969. Vi specialuddanner den Praktiserende Læge indenfor manuel medicin.
Undervisernes baggrund er en kombination af praktiserende læger, reumatologer og internationale eksperter. I dag består underviser gruppen af ca 15 personer der løbende udvikle deres egne og andres kompetencer indenfor manuel medicin.
Vi brænder for at kombinere manuel medicins viden og teknikker med den praktiserende læges daglige virke.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få direkte besked, når vi bl.a. åbner for tilmeldingen til nye kurser, aktuelle foredrag og meget mere. Du kan til enhver tid framelde dig via et link i nyhedsmailen.