Torben Halberg ophører som underviser

 

Efter 33 års lærertjeneste i DSMM har alderen indhentet Torben Halberg. Med både syns- og hørelsesproblemer er undervisningen begyndt at koste ham for mange kræfter. Kræfter han hellere vil bruge sammen med familien.

En æra i DSMM er forbi.

Vi kan kikke tilbage på 3 årtier, hvor Torben i den grad har præget selskabets udvikling. Han har bl.a. været yderst aktiv med at introducere MET og CST til Selskabet. Torben kan også tage æren for Sjalsgrebet i den form, som vi kender det i dag. Det er en diagnostisk- og behandlings-teknik som er yderst anvendelig i en travl lægepraksis, og som der er begyndende interesse for blandt vore udenlandske kolleger. Torben er desuden medforfatter af Lærebog i manuelle teknikker. Gennem årene har Torben skrevet en del oversigtsnoter, som er essensen fra hans undervisning. De er tilgængelige for medlemmer under log in på DSMM.org, under Masterkursus diverse, og vi har fået lov til at bruge materialet med kildehenvisning.

På utallige Masterkurser har Torben på magisk vis bragt os op i helikopterperspektiv og givet os et sammenhængende billede af den muskuloskeletale medicin, så det hele stod lysende klart. Det er vi mange, som er Torben dybt taknemmelige for.

Masterkurserne fortsætter med den nuværende kursusrække med Michael Kuchera fra USA. Uddannelsesudvalget overvejer et ”præ-masterkursus” i toppen af overbygningskurserne, hvor der bliver mulighed for at uddybe de eksisterende teknikker og supplere med differential- og billeddiagnostik mm.

20/8 19

Helle Borgstrøm

Formand DSMM