Sygeforsikringen danmark tilbyder nu deres medlemmer i alle 3 grupper (1, 2 og 5) tilskud til osteopati-behandling hos fysioterapeuter og kiropraktorer, der har en osteopati-uddannelsde.
På forespørgsel fra DSMM om tilskud fra Sygeforsikringen danmark til muskuloskeletal behandling hos læger, der har erhvervet DSMM-diplom, og som tager privatpatienter, har Sygeforsikringen svaret som følger:

"Tilskuddet er besluttet med udgangspunkt i fysioterapeutisk eller kiropraktisk autorisation suppleret med bestået uddannelse som osteopat jf. den særlige cen-standard. Hvis du ønsker, at dine patienter skal have tilsvarende tilskud, så er der ingen vej udenom de nævnte uddannelseskrav, uanset du er en dygtig læge, og at dine behandlinger har rigtig god effekt. 

Der er 2 ting i det:
1. ret til tilskud til lægebehandling har kun medlemmer af Gruppe 2

2. medlemmerne har efterspurgt de pågældende ydelser ved de pågældende behandlere

F.s.v.a. punkt 1, er der ingen planer om ændring i "danmark"s tilskud, og f.s.v.a. punkt 2, så er det et helt nyt område, som vi ikke kender omfanget af endnu.

Venlig hilsen
Henriette Borges
Sygeforsikringen "danmark"

Sygeforsikringen har tidligere oplyst, at de gerne modtager og behandler forslag om tilskud, hvis de kommer fra deres medlemmer, dvs. vores patienter.
Det betyder, at det vil være en god ide at opfordre patienter, der er medlem af Sygeforsikringen danmark, til at agitere overfor danmark om tilskud til muskuloskeletale behandlinger foretaget af diplomlæger.
Peter Stæhr