MFR - CST

4 dage - 33 lektioner

Undervisere: Helle Borgstrøm, Annette Mielby, ass. Charlotte Voglhofer

Myofacial Release, MFR, og Counterstrain, CST, er to blide behandlingsteknikker, som tilstræber at give patienten en umiddelbar smertelindring og øget bevægelighed i led og muskler, når anden patologi er udelukket.

Disse manuelle teknikker går direkte fra test over i behandlingsgreb, hvor der ved objektiv undersøgelse diagnosticeres dysfunktioner i form af nedsat bevægelighed eller tenderpoints, der udløser patientens smerte. 

MFR: Fascier er bevægeapparatets indpakning, som får forskellige muskler til at hænge sammen for optimal stabilitet. Indpakningen kan dog som en bodystocking blive for stram og skal udspændes for at genetablere normal funktion; dette kan gøres med MFR. MFR tager udgangspunkt i vævets visco-elastiske og neuromuskulære egenskaber. Myofasciel behandling er en sikker og meget effektiv hands-on teknik, der involverer anvendelse af blidt vedvarende tryk i Myofascial bindevævsbegrænsninger for at eliminere smerter og gendanne bevægelse. MFR teknikken kan bl.a. bruges efter traumer, inflammatoriske reaktioner og/eller kirurgiske procedurer, som kan skabe Myofascielle restriktioner.

CST er en indirekte teknik, hvor man arbejder væk fra den restriktive barriere mod et "ease point", hvor der er mindst mulig vævsspænding i alle planer. Ved passiv lejring af patienten opnås en reduktion i de uhensigtsmæssige proprioceptive aktiviteter i det dysfungerende område - og patienten får herved en smertelindring.

På kurset får du optimeret din evne til at mærke spændinger i vævet.

Begge behandlingsmetoder kan bruges til akutprægede patienter med nakke- eller lændehold, hvor anden behandling ikke er mulig. Men teknikkerne er også meget anvendelige til patienter med kroniske smerter i bevægeapparatet, osteoporose eller smerter omkring arvæv.

Der bliver søgt tilskudsmulighed, aktivitetsnr. 
Kurset forventes godkendt til 2 dages tabt arbejdsfortjeneste a 4000 kr., 4 dages kursusafgift a 2400 kr., transportudgift max 1500 kr.

Arrangement oversigt

Start dato 31-08-2023 9:00
Slut dato 03-09-2023 16:00
Kapacitet 24
Tilmeldte 1
Sidste frist 24-06-2023 23:55
Pris Pis: kr. 17.500 / kr. 18.500 for ikke-medlemmer
Det foregår Munkebjerg Hotel, Vejle