Ryg- og idrætsmedicin

(GRUNDKURSUS) Ryg- og idrætsmedicin 
(5 dages kursus - 40 lektioner), LaSanta, Lanzarote

5 dage - 40 lektioner
Undervisere: Finn Johansen, Lars Faldborg og Charlotte Voglhofer

Syntes du også at det er svært og til tider uoverskueligt når patienten henvender sig med smerter i nakke, ryg, lænd, skulder, hofte og knæ. Hvor skal man starte? Hvor skal man ende og hvordan danner man sig en struktur i sin undersøgelsesteknik så hverdagen bliver lettere. ”Ryg- og idrætskursus” er et grundkursus i faget muskuloskeletal medicin. Du lærer at undersøge, diagnosticere og behandle den dårlige ryg. Du vil lærer undersøgelsesteknik så du kan diagnosticere de hyppigste og mest almindelige lidelser i de store led. Vi vil komme ind på de hyppigste idrætsskader i bevægeapparatet. I vil blive undervist i træningsfysiologi og idrætsskader både de akutte og de belastningsudløste. I vil få styr på undersøgelses- og behandlingsteknik af idrætsskader og vi vil komme ind på rehabilitering og øvelsesbehandling via en helt ny app med interaktivt træningsprogram til de hyppigste lidelser i bevægeapparatet. Via teoretiske oplæg og indøvelse af undersøgelsesteknik på hinanden tilegner du dig praktiske færdigheder i diagnostik, bløddelsbehandling og ledartikulering. Dette er undersøgelses- og behandlingsgreb, som du umiddelbart kan anvende i konsultationen efter kursus. Det drejer sig om bevægeapparatets sygdomme og dysfunktioner i bred forstand og dermed om et meget stort problemområde i almen praksis, hvor op mod en tredjedel af henvendelsesårsagerne vedrører bevægeapparatet. Efter at have gennemført dette Grundkursus i muskuloskeletal medicin har du mulighed for at deltage i overbygningskurserne.
Indkvartering: 2 i hver lejlighed; evt. 3 eller 4 i større lejligheder. Room mate kan ønskes ved tilmeldingen - hvis begge parter noterer det. Bo alene i lejlighed koster kr. 5.500 ekstra.

Kurset er godkendt til 4 dages tabt arbejdsfortjeneste á 4.000 kr. 5 dages kursusafgift á 2.400 kr. og transportudgift max 1.500 kr.
Der er søgt SE-godkendelse for 1 dag.
Kurset har aktivitetsnummer 2021-???? (kommer senere !!).

Kursusoversigt

Kurset starter 22-01-2021 9:00
Kurset slutter 29-01-2021 16:00
Antal pladser 30
Antal tilmeldte 17
Sidste tilmeldingsfrist 29-07-2020
Pris Pris: kr. 28.000 / kr. 29.000 for ikke-medlemmer. Inkl. rejse
Det foregår La Santa, Lanzarote